Cultuur

Kortenberg Feest!

Kortenberg Feest! Op 2 juli 2017 van 14 tot 18 u. in Meerbeek

Geniet tijdens Kortenberg Feest! op zondag 2 juli van 14 tot 18 u. van spectaculaire straattheateracts, laat een ballon in de gekste figuren plooien, probeer zelf circustechnieken uit,… De Kortenbergse verenigingen zorgen voor muzikale ondersteuning, workshops, leuke activiteiten, drank en lekkere snoeperijen.

Kortom, alle ingrediënten om er een gezellige dag van te maken zijn aanwezig!

Download hier de volledige brochure.

Met voorstellingen van onder andere:

A Salto Alto - Circo no Ato
Deze Braziliaanse artiesten hebben met hun dans en acrobatie al meerdere keren internationale prijzen gewonnen. Ze brengen met hun voorstelling een variatie op de klassieke fabel van Assepoester.

Balthazar & Frederico - Cirkus in Beweging
Een ongezien circusspectakel vol jongleerstunts, goocheltrucs en acrobatentoeren.

BAM! - Cie. du Trottoir
BAM! is een hilarische mix van clownerie, goochelen en evenwichtskunsten, geschikt voor alle leeftijden.

Aide-Moi - Che Cirque
Dit is het verhaal van een ontmoeting tussen twee zwervers. De eerste is jong en dynamisch, de andere oud en moe. Beiden voelen zich uitgesloten, maar zijn vindingrijk. Visueel theater, jongleren en clownesque vergezeld van een marionet.

Hardt - Ell Circo D’ Ell Fuego
Hun voorstelling vertelt het verhaal van jongeren en hun muizenissen, hun kleine kantjes en hun grote kantjes. De jongeren springen op de bascule, draaien rondjes in het Duitse wiel en vliegen als echte leeuwen over de acrovloer. Hun hart is groot voor elkaar, maar soms niet groot genoeg en dan spat het uit elkaar. Deze hechte groep acrobaten is uit het sterkste metaal gesmeed en is klaar om voor elkaar door het vuur te gaan.

'uit een doosje…' - Tal en thee figurentheater
Met ’uit een doosje...‘ brengt Tal en Thee een belevingsvoorstelling zonder woorden. In een levensgrote kijkdoos blader je als toeschouwer door plaatjes, flarden en herinneringen uit een mensenleven.

Tist den Artiest - Circus– en dansatelier Twist
Een eenmanscircusact met veel jonglerie en gekheid. 

En nog zoveel meer! Kom het zeker ontdekken!

Praktisch:

Zondag 2 juli 2017
14 u. tot 18 u.
Pastorijtuin en plein, Meerbeek
Vrije toegang
Facebookpagina Cultuurdienst: https://www.facebook.com/cultuurdienstkortenberg/
Info: cultuur@kortenberg.be of 02 755 22 83

Zomerse parkdagen 2017

In juli en augustus vormt het park van de Oude Abdij het decor van gezellige middagconcerten. Onder de noemer ‘Zomerse Parkdagen’ worden er deze zomer zes concerten georganiseerd. Om samen te genieten van een ongedwongen zomerse sfeer, een hapje en een drankje.

Afspraak op zondag om 15 u. in het park van de Oude Abdij. Hartelijk welkom!

Op het programma:

09/07: Two of Us
De legendarische akoestische trendsetters Two of Us, zijnde John Joris en Eddy Scheepers, brengen een Americana programma vol met Rootsmuziek. Hun stemmen en gitaarspel bezorgen iedereen kippevelmomenten.

16/07: The Elements
Element… volgens de van Dale gaat het om ieder van de vier hoofdstoffen (aarde, water, lucht en vuur) waaruit de stoffelijke wereld is opgebouwd. Of ook nog: sfeer, plaats waarin iemand of iets zich bij voorkeur ophoudt omdat hij er zich thuis voelt. En eigenlijk vatten beide omschrijvingen perfect The Elements samen. Enerzijds vormen de 5 muzikanten elk een noodzakelijk onderdeel om onze muzikale wereld op te bouwen. Maar bovenal staan The Elements vooral voor plezier: “Doedet zoals ge’t voelt” is niet voor niets het devies van de groep.
The Elements brengen via covers en eigen songs een mix van folk, kleinkunst en nederpop.

23/07: The Experience
The Experience is een Belgische groep uit de omgeving Leuven, Diest en Kortenberg. Ze brengen een repertoire van zelfgeschreven nummers, geïnspireerd door muziek van de Sixties. Hun grote muzikale voorbeelden zijn J. Hendrix, The Doors, Led Zeppling, Nirvana met soms een snuifje Pink Floyd erbij.

13/08: Reunion Band
Begin 2016 brengt Luc Calluy een aantal muzikanten opnieuw samen waarmee hij in het verleden in verschillende Bands samenspeelde. De optelsom van dit individueel talent moet borg staan voor een sterke groove bij het brengen van swingende en funky jazz standards die ook door niet jazzliefhebbers kunnen worden gesmaakt.

20/08: Monotype
Monotype speelt een frisse mix van Pop, Jazz, Funk met sporen van Reggae en Blues. Eigen composities worden afgewisseld met standards en eigenzinnige covers. De twee sterke stemmen van de zanger en zangeres geven het geheel een unieke sound.  

27/08: Sens Unique
Sens Unique is 15 jaar 'En Route'. Zo lang al doen deze mannen en vrouw hun ding en trekken ze zich niets aan van heersende modes of de waan van de dag. Elk optreden genieten ze van hun muziek en brengen ze eerlijke, authentieke songs om van te genieten, om op te feesten. Zoals een recensent ooit schreef: 'Sens Unique is de ideale groep voor een festival. Na een optreden van deze band prijkt er gegarandeerd een glimlach op je gezicht en die gaat niet meer weg voor de rest van de dag'. Met hun combinatie van wereldse ritmes, dansmelodieën en stevige gitaren verzeilden ze zowel op Fiestas Mundiales, Folkfestivals als Rockconcerten en overtuigden er vriend en vijand. Je hoeft de songs niet te kennen om meteen mee te zijn en na het optreden neem je de melodieën graag mee naar huis.

Praktisch:

Zes zondagen, telkens om 15 u.
Park van de Oude Abdij, Abdijdreef, Kortenberg
Parking aan GC Colomba
Kosteloos

Facebookpagina cultuurdienst: https://www.facebook.com/cultuurdienstkortenberg/

Info: cultuur@kortenberg.be of 02 755 22 83

Aquart zoekt deelnemers

De Kortenbergse Kunstkabinetten zijn driejaarlijkse kunsttentoonstellingen in openlucht, georganiseerd door de Werkgroep Beeldende Kunsten van Kortenberg. In 2018 is 'Aquart' het thema voor de 21ste editie van de Kortenbergse Kunstkabinetten. Inderdaad… in, om, rond, over, met, op, onder, van, voor, tegen … water.

Voor deze editie wordt er gekozen voor de omgeving van het park van de Oude Abdij en het centrum van Kortenberg. De tentoonstelling zal lopen van mei tot september 2018.

De Werkgroep Beeldende Kunsten nodigt kunstenaars van harte uit om een werk te creëren  voor dit project.

Op de website www.aquart.be vind je meer info over de expo en kunnen geïnteresseerden zich voor 1 mei 2017 vrijblijvend aanmelden. Definitieve inzendingen worden verwacht tegen 15 oktober 2017.

Info: cultuur@kortenberg.be of 02 755 22 83

DAG 1

Op zondag 1 januari werden alle inwoners uitgenodigd om samen te klinken op een fijn, nieuw jaar. Het park van de Oude Abdij werd in een Venetiaans kleedje gestoken met live operamuziek, Venetiaanse animatie en…pizzahapjes!

Foto's van DAG 1 kan je hier bekijken.

Open Monumentendag 2016: De villacultuur in Everberg

Villa La Sapinière in Everberg

Villa La Sapinière

De Monumentendag op zondag 11 september had als exclusief aanbod de Villa Eversteen of de Villa ’La Sapinière‘. Vanuit Villa Eversteen vertok de geleide villawandeling door Everberg.

De brochure van deze dag vind je hier.

Vakantieaanbod

Geen enkele reden om je te vervelen tijdens de vakanties!
Bekijk het volledige vakantieaanbod van de Dienst Vrije Tijd.

Cultuurdienst op facebook

Om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van de cultuurdienst kan je ons vanop heden terugvinden op facebook. Filmpjes, foto's, nieuwtjes uit de actualiteit,... vind je allemaal op onze facebookpagina.

Veel kijk- en leesplezier!