Zomerse Parkdagen 2017

Zes zondagen in het Park van de Oude Abdij, telkens om 15 u.

In juli en augustus vormt het park van de Oude Abdij het decor van gezellige middagconcerten. Onder de noemer ‘Zomerse Parkdagen’ worden er deze zomer zes concerten georganiseerd. Om samen te genieten van een ongedwongen zomerse sfeer, een hapje en een drankje.

Afspraak op zondag om 15 u. in het park van de Oude Abdij. Hartelijk welkom!

Op het programma:

09/07: Two of Us
De legendarische akoestische trendsetters Two of Us, zijnde John Joris en Eddy Scheepers, brengen een Americana programma vol met Rootsmuziek. Hun stemmen en gitaarspel bezorgen iedereen kippevelmomenten.

16/07: The Elements
Element… volgens de van Dale gaat het om ieder van de vier hoofdstoffen (aarde, water, lucht en vuur) waaruit de stoffelijke wereld is opgebouwd. Of ook nog: sfeer, plaats waarin iemand of iets zich bij voorkeur ophoudt omdat hij er zich thuis voelt. En eigenlijk vatten beide omschrijvingen perfect The Elements samen. Enerzijds vormen de 5 muzikanten elk een noodzakelijk onderdeel om onze muzikale wereld op te bouwen. Maar bovenal staan The Elements vooral voor plezier: “Doedet zoals ge’t voelt” is niet voor niets het devies van de groep.
The Elements brengen via covers en eigen songs een mix van folk, kleinkunst en nederpop.

23/07: The Experience
The Experience is een Belgische groep uit de omgeving Leuven, Diest en Kortenberg. Ze brengen een repertoire van zelfgeschreven nummers, geïnspireerd door muziek van de Sixties. Hun grote muzikale voorbeelden zijn J. Hendrix, The Doors, Led Zeppling, Nirvana met soms een snuifje Pink Floyd erbij.

13/08: Reunion Band
Begin 2016 brengt Luc Calluy een aantal muzikanten opnieuw samen waarmee hij in het verleden in verschillende Bands samenspeelde. De optelsom van dit individueel talent moet borg staan voor een sterke groove bij het brengen van swingende en funky jazz standards die ook door niet jazzliefhebbers kunnen worden gesmaakt.

20/08: Monotype
Monotype speelt een frisse mix van Pop, Jazz, Funk met sporen van Reggae en Blues. Eigen composities worden afgewisseld met standards en eigenzinnige covers. De twee sterke stemmen van de zanger en zangeres geven het geheel een unieke sound.  

27/08: Sens Unique
Sens Unique is 15 jaar 'En Route'. Zo lang al doen deze mannen en vrouw hun ding en trekken ze zich niets aan van heersende modes of de waan van de dag. Elk optreden genieten ze van hun muziek en brengen ze eerlijke, authentieke songs om van te genieten, om op te feesten. Zoals een recensent ooit schreef: 'Sens Unique is de ideale groep voor een festival. Na een optreden van deze band prijkt er gegarandeerd een glimlach op je gezicht en die gaat niet meer weg voor de rest van de dag'. Met hun combinatie van wereldse ritmes, dansmelodieën en stevige gitaren verzeilden ze zowel op Fiestas Mundiales, Folkfestivals als Rockconcerten en overtuigden er vriend en vijand. Je hoeft de songs niet te kennen om meteen mee te zijn en na het optreden neem je de melodieën graag mee naar huis.

Praktisch:

Zes zondagen, telkens om 15 u.
Park van de Oude Abdij, Abdijdreef, Kortenberg
Parking aan GC Colomba
Kosteloos

Facebookpagina cultuurdienst: https://www.facebook.com/cultuurdienstkortenberg/

Info: cultuur@kortenberg.be of 02 755 22 83