Richtingwijzer

Enquête Sociaal-Culturele Verschuivingen in Vlaanderen

Met het jaarlijks onderzoek 'Sociaal-Culturele Verschuivingen in Vlaanderen' wil de Studiedienst van de Vlaamse Regering weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat mensen verwachten van de toekomst en hoe de burger staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, contacten met personen uit andere culturen, vrije tijd, deelname aan het verenigingsleven, vertrouwen in de overheid en zo meer. 
Voor dit onderzoek werd een toevallige selectie van gemeenten gemaakt en dan binnen de gemeente een toevallige selectie van 18-jarigen en ouder. Kortenberg maakt dit jaar deel uit van de steekproef. Per geselecteerde postcode worden 15 tot 65 burgers gecontacteerd, afhankelijk van het aantal inwoners per postcode.
Als u geselecteerd werd, dan krijgt u op voorhand een brief en een folder. De interviews aan huis gebeuren door interviewers van het onderzoeksbureau GfK uit Leuven. De eerste brieven worden vanaf 15 maart verstuurd en het onderzoek loopt tot eind juni-begin juli 2017.