Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Vakantieplannen? Denk tijdig aan uw identiteitsdocumenten!

KIDS-ID

Als u van plan bent met vakantie te gaan is het belangrijk dat u vooraf controleert of u de juiste identiteitsdocumenten bezit: kids-ID, elektronische identiteitskaart of reispas! Hou rekening met de wachttijd voor de aanmaak van de verschillende documenten. Bekijk alle info.

Sluitingsdagen administratieve diensten juni 2017

Administratief Centrum Kortenberg

De administratieve diensten van gemeente en Welzijnshuis, de Bib, het Containerpark en de politiehuizen van Kortenberg en Herent zijn gesloten op pinkstermaandag 5 juni. De politiehuizen zijn ook op dinsdag 6 juni uitzonderlijk gesloten. In dringende gevallen kunt u tijdens de sluitingsdagen de politie bereiken op het noodnummer 101.

Vacatures bij het gemeentebestuur

Logo gemeente Kortenberg

Het gemeentebestuur van Kortenberg heeft momenteel volgende vacatures:
- Geschoolde arbeider Groen & Waterlopen - Niveau D1-D3 - voltijds – vervangingsovereenkomst
- Enquêteur - tussen 1 mei en 30 juni 2017 - uren op basis van beschikbaarheid en opdrachten

De grote Kortenberg-enquête

De grote Kortenberg-enquête

In 2012 stelde het gemeentebestuur samen met de Kortenbergse inwoners een nieuw 'Charter van Kortenberg' op ter gelegenheid van de 700ste verjaardag van het oude charter. Daarin werd een toekomstvisie geformuleerd gebaseerd op zes basisprincipes: solidariteit, samenleven, respect, een aangename en veilige (groene) leefomgeving, aandacht voor elkaar en mobiliteit. Nu, vijf jaar later, lanceren de gemeente Kortenberg en de Charterstuurgroep een grootschalige enquête bij alle inwoners van onze gemeente om te onderzoeken in welke mate we in de goede richting evolueren.

Iedere inwoner van Kortenberg mag – volledig anoniem – deelnemen. Om dit onderzoek te doen slagen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners hun mening te kennen geven. U kunt de bevraging online invullen of met het enquêteformulier dat u terugvindt in het midden van het meinummer van Zoeklicht, in het Administratief Centrum (in de Bib of aan het onthaal) of in de ontmoetingscentra of GC Colomba. De enquête staat vanaf 1 mei 2017 twee maanden lang online en wordt afgesloten op 30 juni 2017.

De resultaten worden in september 2017 voorgelegd aan al de adviesraden van de gemeente Kortenberg zodat zij op basis daarvan adviezen kunnen formuleren naar het beleid. Alle resultaten van deze bevraging en de adviezen worden verzameld in aanbevelingen voor het nieuwe gemeentebestuur dat vanaf 2019 het roer van onze gemeente in handen zal krijgen.

Bekijk meer info over deze enquête, over wat er met de resultaten zal gebeuren, over de Charterstuurgroep en het participatietraject van de gemeente Kortenberg.

Inschrijven nieuwsbrieven