Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Kortenbergse Klantendag op zaterdag 24 september 2016

Kortenbergse Klantendag foto

Op zaterdag 24 september vindt de Kortenbergse Klantendag plaats op de nationale 'Dag van de Klant'. De bezoekers zullen door de handelaars worden verwend op een verkeersvrije Leuvensesteenweg. De opening is om 12 u. en de Klantendag met braderie duurt tot 19 u. Doorlopend kunt u de diverse stands bezoeken, er vinden demonstraties plaats van sportverenigingen, verschillende muziekoptredens, talrijke eet-en drankenstands, en natuurlijk zijn er springkastelen en kermisattracties voor de kinderen. Ter gelegenheid van de inhuldiging van de nieuwe voetpaden van de Leuvensesteenweg vindt er bovendien van 12 tot 15.30 u. een stoeptekenwedstrijd voor kinderen plaats.
Naar aanleiding van dit evenement zal de Leuvensesteenweg in Kortenberg tussen 6 en 20 u. afgesloten zijn voor alle verkeer tussen het Craenenplein en de Karterstraat. Op dat deel van de Leuvensesteenweg is ook een parkeerverbod van kracht, net zoals in de Karterstraat en de Kiewitstraat (tussen de Brouwerijstraat en de Beekstraat) en in de Hofstraat (onpare zijde). Een wegomlegging is voorzien langs de Karterstraat, de Brouwerijstraat en het De Walsplein in de richting van Brussel en langs de Beekstraat-Kiewitstraat in de richting van Leuven. In de Karterstraat wordt het eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven, terwijl in de Brouwerijstraat en de Beekstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer wordt ingesteld. De Lijn volgt dezelfde omleiding.

Tijdelijk verbod op de verkoop en het gebruik van alcoholische dranken tijdens het festival Klapmosfeer 2016

Bord met tekst 'Zone alcoholverbod'

Op zaterdag 24 september zal tijdens het festival Klapmosfeer te Kortenberg tussen 19 en 5 u. ‘s morgens (zondag 25 september 2016) een verbod worden ingesteld om alcoholhoudende dranken (gedistilleerde of gegiste dranken al dan niet in gemixte vorm) te verkopen, aan te bieden, zelfs kosteloos, en te verbruiken op de openbare weg/ruimte in de volgende perimeter: Het gebied omsloten door de straten – straten inbegrepen – Camiel Schuermanslaan, Beekstraat, Wipstraat, Kloosterstraat, de volledige parking van Berkenhof, Brouwerijstraat, het Dr. V. De Wals- en het Craenenplein, Kerkstraat, Karterstraat, Minneveldstraat, Kiewitstraat, Mispelarenstraat, Florenbeemd, Vogelenzangstraat (tot aan het kruispunt met de Camiel Schuermanslaan), Groenstraat, Wijngaardstraat, Colombastraat, Abdijdreef, op de Colombasite zelf en op de site van de Abdij (met uitsluiting van de feestperimeter zelf).

Hoe slapen weer een zaligheid werd

Hoe slapen weer een zaligheid werd

Kris Baert, voormalig Radio 2-journalist, leraar en zanger, trekt door Vlaanderen met zijn verhaal over de moeilijke strijd tegen de slaappil. In een pakkende, avondvullende getuigenis-voorstelling vertelt hij het hele verhaal van zijn tien jaar durende verslaving. Met de voorgeschiedenis en de ‘après’ er bovenop. Hij geeft ook een groot aantal nuttige tips. Een vleugje lichtvoetigheid, emotie én humor zijn nooit ver weg bij deze bevlogen spreker. Tussendoor zingt Kris ook een paar prachtige, Nederlandstalige liedjes die iets te maken hebben met slapen... Gitarist Eddy Peremans begeleidt hem daarbij op sublieme wijze. En er is ook een snelle, lichtvoetige maar zeer leerrijke SLAAPKWIS. De voorstelling vindt plaats op donderdag 6 oktober om 19 u. in GC Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85, 3150 Haacht. De toegang is kosteloos, maar reservatie is noodzakelijk via drugsenalcoholpreventie@kortenberg.be of 016 26 94 37.

Heraanleg Minneveldstraat vanaf 12 september 2016

Werken in uitvoering bord J16

Na voorbereidende werkzaamheden eerder dit jaar start op maandag 12 september 2016 de volgende fase van de heraanleg van de Minneveldstraat. Omwille van nog enkele voorbereidende werken is de Minneveldstraat slechts toegankelijk voor plaatselijk verkeer sinds donderdag 8 september.
Er wordt begonnen met het opbreken en heraanleggen van de bestaande voetpaden en boordstenen. Tijdens deze werken is de straat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Dat wil zeggen dat vergunninghouders die een bestemming hebben in het centrum van Kortenberg, anders dan de Minneveldstraat, niet toegelaten worden in de Minneveldstraat tijdens de duur van de werken. Aan de kant waar er gewerkt wordt (eerst de zijde van de even huisnummers, daarna de zijde van de oneven nummers), geldt een parkeerverbod over de volledige lengte van de straat. Voetgangers moeten het voetpad aan de overzijde van de straat gebruiken. Woningen blijven te voet bereikbaar. Gelieve steeds de signalisatie te respecteren.
Nadien zal nog het wegdek worden vernieuwd, zullen verkeersremmende maatregelen worden ingevoerd en zullen nieuwe bomen worden aangeplant. Bekijk de planning van de werken in de Minneveldstraat.

Inschrijven nieuwsbrieven