Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Opgelet voor advertentieronselaars

Misleidende advertentiewerving bestelbon Stadsplan Kortenberg

Het gemeentebestuur kreeg de melding dat reclameronselaars advertenties van handelaars proberen te ronselen voor een 'Stadsplan Kortenberg'. Het gemeentebestuur van Kortenberg wenst erop te wijzen dat in het verleden voor de opmaak van een gemeentelijk stratenplan werd samengewerkt met Publi-Touch bvba uit Leuven, dat hiervoor een geloofsbrief van het gemeentebestuur kon voorleggen. Een nieuwe papieren versie hiervan is nog niet in opmaak.
 
Wanneer u als zelfstandige ondernemer vertegenwoordigers van bedrijvengidsen, infogidsen of stratenplannen over de vloer krijgt, raadt het gemeentebestuur u aan om steeds naar de legitimatie- of geloofsbrief van de gemeente te vragen. In geval van twijfel bij een bezoek van een vertegenwoordiger van een uitgeverij van bedrijven- of gemeentegidsen of stratenplannen - ook als u twijfelt aan de authenticiteit van de voorgelegde geloofsbrief - of wanneer u telefonisch gecontacteerd wordt om te adverteren in één of andere gids of op een website kunt u daarover steeds informatie inwinnen bij uw gemeentebestuur bij de dienst communicatie (02 755 22 40 – communicatie@kortenberg.be) of melding doen bij de lokale politie.
 
Hebt u al iets ondertekend en/of betaald en werden de afspraken niet nagekomen, dan raden wij u aan om klacht in te dienen bij de lokale politie in het Politiehuis van Kortenberg op het De Walsplein 30. De openingsuren zijn: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 13 u., op woensdag van 12 tot 17 u. en op zaterdag van 9 tot 13 u. Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met de lokale politie op het nummer 016 85 34 00 of via info@politieherko.be.
 

Kortenbergs schepencollege bezoekt 20.000ste inwoner van Kortenberg

Rosie 20000ste inwoner kortenberg

Vandaag, vrijdag 13 januari, bracht het Kortenbergs schepencollege een bezoek aan Rosie, de 20.000ste inwoner van Kortenberg.

AED-toestellen aan het Administratief Centrum en GC Colomba

AED-toestel

Aan het Administratief Centrum en GC Colomba werden AED-toestellen bevestigd. Op 16 maart en 19 april 2017 zal de gemeente in samenwerking met het Rode Kruis Kortenberg gratis cursussen organiseren voor de bevolking rond het reanimeren en het defibrilleren van slachtoffers met deze toestellen. Meer info hierover volgt nog in Zoeklicht en via de gemeentelijke communicatiekanalen.

Samen stoppen met roken?

Logo intergemeentelijke drugs- en alcoholpreventiedienst

Rookt u en denkt u er wel eens aan om te stoppen? Gewoon doen! Voor uw gezondheid én voor uw portemonnee. In samenwerking met de Welzijnsraad van Kampenhout start op 1 februari 2017 een rookstopcursus die bestaat uit acht bijeenkomsten in groep. De Vlaamse overheid vergoedt een deel van deze cursus. Meer informatie krijgt u tijdens de gratis vrijblijvende infosessie op woensdag 18 januari om 19.30 u. 
Leer stoppen én volhouden in acht sessies op 1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 8/3, 22/3, 5/4 en 19/4, telkens om 19.30 u.
De cursus vindt plaats in De Cultuurberg, Bergstraat 15 in Kampenhout. Inschrijven of meer info: drugsenalcoholpreventie@kortenberg.be of 016 26 94 37.

Inschrijven nieuwsbrieven