Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Rijstrook plaatselijk afgesloten richting station in de stationstraat 71

Werken in uitvoering bord A31

In de Stationstraat ter hoogte van huisnummer 71 werd een holte onder het wegdek vastgesteld. De rijstrook richting het station van Kortenberg werd hierdoor plaatselijk afgesloten. Vanaf maandag 26 juni zal er nazicht van de holte plaatsvinden. Van zodra we weten welke werken er nodig zijn, zullen wij u hierover verder informeren. Gelieve de signalisatie te respecteren.

Herstelling betonplaat Leuvensesteenweg 576 vanaf 26 juni

Werken in uitvoering bord A31

Van maandag 26 tot en met dinsdag 27 juni zullen er herstellingswerken aan een betonplaat op de Leuvensesteenweg ter hoogte van huisnummer 576 richting Leuven plaatsvinden. Er zal worden gewerkt met een versmalde rijstrook. Om het beton voldoende uit te laten harden blijft de signalisatie vermoedelijk tot vrijdag 30 juni staan. De werken gebeuren in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Fietsers richting Leuven zullen over de rijbaan worden geleid. Gelieve steeds de signalisatie te respecteren.

Provinciaal verbod op verspilling drinkwater ingesteld

Waterdruppel

Op vraag van Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en landbouw Joke Schauvliege werd vanaf donderdag 22 juni een provinciaal verbod op verspilling van drinkwater ingesteld. Overtreders van het verbod kunnen gesanctioneerd worden met geldboetes en gevangenisstraffen. Bekijk waaruit  het verbod op verspilling drinkwater bestaat. Hier vindt u alvast enkele preventietips voor een spaarzaam en duurzaam gebruik van drinkwater.

Code oranje in Vlaams-Brabantse brandgevoelige gebieden: hoog gevaar wees voorzichtig

Het is erg droog en brandgevaarlijk in sommige Vlaams-Brabantse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. De beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Bekijk hier op welke domeinen deze waarschuwing betrekking heeft.

Inschrijven nieuwsbrieven