Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Sluitingsdagen Administratief Centrum oktober-november 2016

Administratief Centrum Kortenberg

Het Administratief Centrum zal gesloten zijn op zaterdag 29 en maandag 31 oktober, alsook op dinsdag 1 november 2016. Op die dagen kunt u ook niet terecht in de Bib.
Het politiehuis van Kortenberg is op zaterdag 29 oktober wel geopend tijdens de gebruikelijke openingsuren (van 9 tot 13 u.) , maar zal eveneens gesloten zijn op 31 oktober en op 1 én 2 november. In dringende gevallen kunt u tijdens de sluitingsdagen de politie bereiken op het noodnummer 101.
Het containerpark in de Noodbosweg 100 te Kortenberg is geopend op zaterdag 29 oktober (van 9 tot 16 u.), maar is eveneens gesloten op maandag (sluitingsdag) en op dinsdag 1 november.

Terug roze zakken in stock

Roze zakken

De verkoop van de roze zakken, die begin juli gestart is, verliep zodanig vlot dat na enkele weken de bestelde voorraad bij Ecowerf volledig uitgeput was. Ecowerf heeft daarom de afgelopen weken enkel zakken verkocht via het containerpark. EcoWerf wenst zich te verontschuldigen voor dit ongemak. Maar vanaf 17 oktober zijn er terug roze zakken te koop aan het onthaal van het Administratief Centrum en in verschillende lokale supermarkten. Ook kunnen de zakken nog steeds op het containerpark aangekocht worden.

Vacatures bij het gemeentebestuur

Logo gemeente Kortenberg

Het gemeentebestuur van Kortenberg heeft momenteel vokgende vacatures:

Mobiliteitsambtenaar/Deskundige Verkeerssignalisatie: Niveau B1-B3 – contract bepaalde duur/vervangingsovereenkomst voor de duur van 1 jaar

Deskundige Onderwijs: Niveau B1-B3 Contract bepaalde duur van 1 jaar (verlenging mogelijk) – Werfreserve van 1 jaar

Al fietsend naar het werk: waarom wel... of waarom niet?

Momenteel zijn er verschillende projecten lopende om de HST-fietsroute (F3) tussen Brussel en Leuven te verbeteren. In Kortenberg bijvoorbeeld verlaat de fietsroute op enkele plekken het traject langsheen de HST-spoorlijn om straten over te steken. Het is de bedoeling om al deze 'omleidingen' weg te werken. Op korte termijn zullen alvast twee fietstunnels worden voorzien ter hoogte van de Kouterstraat en de Zavelstraat. Maar mogelijk ziet u nog verbeterpunten. Waarom fietst u wel of niet naar het werk? Bent u hiermee tevreden? Wat zijn eventuele barrières om te fietsen naar het werk? Waar kan aan gewerkt worden? Kan goede fietssnelweg-infrastructuur u motiveren om te fietsen? Daarover kunt u zich uitspreken in een vragenlijst van de Provincie Vlaams-Brabant, Mobiel 21 en de Europese Chips partners.

De informatie die u bezorgt, zal helpen om campagnes en maatregelen op te zetten om het beste uit uw woon-werkverkeer te halen. Als dank voor het invullen van de enquête maakt u kans op een van de Fnac bonnen ter waarde van € 50, aangeboden door de Provincie Vlaams-Brabant. Daarvoor dient u de vragenlijst volledig in te vullen, en uw e-mailadres en/of telefoonnummer in te vullen. U kunt de vragenlijst invullen tot en met 31 oktober 2016.

Inschrijven nieuwsbrieven