Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Problemen met waterdruk in deelgemeenten

Verschillende inwoners maakten gisteren melding van te weinig druk op het leidingwater, dit zowel in Erps-Kwerps als in Everberg. De oorzaak van het probleem ligt bij de pompen van het opvangbekken ter hoogte van de Hulstbergstraat. De Watergroep stelt alles in het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Onderzoek Gemeentemonitor Vlaamse overheid

Voor de Vlaamse overheid en het gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe u over uw gemeente en uw buurt denkt. De Studiedienst van de Vlaamse Regering en het Agentschap Binnenlands Bestuur beschikken over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar dat vertelt weinig over hoe u als inwoner een aantal zaken aanvoelt. Daarom organiseert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een rondvraag in de Vlaamse gemeenten.
Eind maart 2017 ontvangen verschillende inwoners een brief om deel te nemen aan de rondvraag 'Wat vind jij van je gemeente?'. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen dat de vragenlijst invult. De analyses gebeuren op gemeentelijk niveau. Alle gegevens worden vertrouwelijk en anoniem behandeld. 5.000 willekeurig gelote personen, die de vragenlijst volledig invullen, ontvangen een geschenkbon van 6 euro.
Meer info vindt u op www.gemeentemonitor.vlaanderen.be. Met vragen of opmerkingen kunt u vanaf 22 maart terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid.

Enquête Sociaal-Culturele Verschuivingen in Vlaanderen

Met het jaarlijks onderzoek 'Sociaal-Culturele Verschuivingen in Vlaanderen' wil de Studiedienst van de Vlaamse Regering weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat mensen verwachten van de toekomst en hoe de burger staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, contacten met personen uit andere culturen, vrije tijd, deelname aan het verenigingsleven, vertrouwen in de overheid en zo meer. 
Voor dit onderzoek werd een toevallige selectie van gemeenten gemaakt en dan binnen de gemeente een toevallige selectie van 18-jarigen en ouder. Kortenberg maakt dit jaar deel uit van de steekproef. Per geselecteerde postcode worden 15 tot 65 burgers gecontacteerd, afhankelijk van het aantal inwoners per postcode.
Als u geselecteerd werd, dan krijgt u op voorhand een brief en een folder. De interviews aan huis gebeuren door interviewers van het onderzoeksbureau GfK uit Leuven. De eerste brieven worden vanaf 15 maart verstuurd en het onderzoek loopt tot eind juni-begin juli 2017.

Parkeerverbod parking A site GC Colomba

Verkeersbod E3 - verboden te parkeren

Omwille van de organisatie van een fietsschool voor volwassenen door de gemeentelijke sportdienst is het verboden stil te staan of te parkeren op parking A van de site GC Colomba, Wijngaardstraat 1, Kortenberg op dinsdag 14 maart, donderdag 16 maart, dinsdag 21 maart, donderdag 23 maart, dinsdag 28 maart, donderdag 30 maart, dinsdag 4 april, donderdag 6 april, dinsdag 11 april en donderdag 13 april 2017, telkens van 19 tot 21 u. Gelieve de signalisatie te respecteren.

Inschrijven nieuwsbrieven