Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Constant Cludtstraat afgesloten voor alle verkeer op 2 maart 2017

Werken in uitvoering bord A31

Omwille van werken aan een privéwoning wordt op donderdag 2 maart 2017 tussen 7 en 16 u. alle verkeer verboden in de Constant Cludtsstraat. Gelieve zoals steeds de signalisatie van de werken te respecteren.

Zwerfvuilactie 2017

Zwerfvuilactie 2017

Zwerfvuil wordt vaak nonchalant of zonder er bij stil te staan op straat gegooid of achtergelaten: sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tickets, papieren zakjes, kranten, tijdschriften, ... Ook dit jaar organiseert de gemeentelijke milieudienst een zwerfvuilactie vanaf zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart. De bedoeling is dat we met z’n allen het zwerfvuil in het straatbeeld van Kortenberg opruimen. De gemeente voorziet hiervoor het nodige materiaal. Doet u dit jaar ook mee? Meer info en concrete afspraken: duurzaamheid@kortenberg.be of 02 755 22 67.

Cultuurmarkt 2017 zoekt deelnemers

Cultuurmarkt

Op zondag 7 mei organiseert de gemeentelijke Cultuurdienst van 13 tot 18 u. in Meerbeek opnieuw een cultuurmarkt. Thema is dit jaar ‘Under construction’. De focus ligt op het creatieproces, het werk achter de schermen, op proberen, vernieuwen, ervaring opbouwen, … Kunstenaars uit alle disciplines worden uitgenodigd om te exposeren of op te treden in de tuin van de pastorij en de kerk van Meerbeek. Gelet op het thema zou het leuk zijn als deelnemers een workshop of demonstratie kunnen geven binnen hun discipline zodat bezoekers kunnen zien hoe kunstwerken tot stand komen. Hebt u interesse om deel te nemen aan de cultuurmarkt, schrijf u dan in vóór 25 maartBekijk meer info, vul het inschrijfformulier in of neem contact op met de Cultuurdienst via cultuur@kortenberg.be of 02 755 22 83.

Digitale bouwaanvraag verplicht vanaf 23 februari 2017

Vanaf 23 februari 2017 is het verplicht voor professionelen om de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning digitaal in te dienen. Iedereen die met een architect werkt, moet dus een digitale bouwaanvraag indienen. Wie niet met een architect werkt, mag zijn aanvraag ook digitaal indienen, maar dit is niet verplicht.
Een digitale bouwaanvraag indienen kan via het omgevingsloket van de Vlaamse overheid.
Lees meer over de voordelen van de digitale bouwaanvraag en over hoe het werkt.

Inschrijven nieuwsbrieven