Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Onderhoudswerken aan start- en landingsbanen

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus 2017 zal Brussels Airport beperkte onderhoudswerken uitvoeren aan de start- en landingsbaan 07R/25L. De toplaag in de touchdownzone van baan 25L wordt vernieuwd.
Tijdens de week zal het preferentieel baangebruik overdag gehandhaafd kunnen worden.
In het weekend en 's nachts zal dit soms niet mogelijk zijn.

Info- en inschrijvingsmoment Nederlandse lessen in Kortenberg

Logo Huis van het Nederlands

Wilt u graag Nederlands leren in het nieuwe schooljaar 2017-2018? Wilt u meer info over de verschillende lessen? Kom dan zeker naar het inschrijvingsmoment op vrijdag 25 augustus van 14 tot 15.30 u. en van 18 tot 19.30 u. OC Berkenhof, Lokaal 0.4, Beekstraat 25, Kortenberg. De lessenreeksen starten in de eerste week van september.

Nationaal nummer 1722 voor niet-dringende oproepen naar de brandweer

Nationaal nummer 1722 voor niet-dringende oproepen naar de brandweer

Bij noodweer krijgen de noodcentra 112 op zeer korte termijn een groot aantal oproepen te verwerken betreffende incidenten die door de burger als dringend worden ervaren maar waarbij de onmiddellijke tussenkomst van de brandweer niet strikt vereist is (in die zin dat ze niet levensreddend zou zijn) en gegeven de omstandigheden (noodweer) bovendien niet mogelijk. Het gevolg daarvan is jammer genoeg dat oproepen waarbij echt dringende noodhulp vereist is, vaak te lang in wacht moeten staan op de lijnen 112 en 100. Om dit probleem op te lossen werd op 1 augustus 2017 een apart nummer ingevoerd: 1722. Op dit nummer zullen – voorlopig enkel ten tijde van hevig(e) wind/regen/stormtij/onweer – de oproepen voor niet-dringende brandweerhulp worden afgehandeld zodat de noodnummers 112 en 100 voorbehouden kunnen blijven voor de echte noodgevallen.

Vacature bij het Welzijnshuis

Welzijnshuis Kortenberg

Het Welzijnshuis van Kortenberg heeft momenteel volgende vacature:

Celhoofd Sociale Dienst – Niveau B4-B5 - voltijds - statutair

Inschrijven nieuwsbrieven